Het Tableau is opgezet voor eerlijke jacht

Over Het Tableau

Het Tableau, de kwaliteit van een wildrestaurant maar dan thuis. Tot aan tafel zorgt het tableau voor een culinaire beleving van wildvlees. Het Tableau is er voor de hobby kok die graag goed wildvlees inkoopt, maar ook voor wie snel en makkelijk een uitgebreid diner op tafel wil zetten. Zo bieden we basisproducten wildvlees aan, maar ook gerechten als een hertenstoof of een vier gangen diner voor thuis. Alle gerechten zijn met eerlijke en natuurlijke producten bereid en zijn makkelijk klaar te maken.

Wat maakt wildvlees van het tableau zo eerlijk?

Wildvlees heeft een zeer beperkt ecologisch voetafdruk doordat het geen water gebruikt in het proces. Daarnaast worden deze dieren niet gefokt voor de verkoop, maar hebben ze een fijn leven in de natuur. Veel van deze dieren worden afgeschoten omdat er een overschot in de natuur is, wij zorgen dat het vlees niet wordt weggegooid. Zo zorgen we voor minder afval en wordt het vlees gunstig gebruikt. 

Deze dieren eten natuurlijke producten en hebben een veelzijdig dieet. Ook hebben ze veel beweging gehad. Hierdoor is wildvlees rijk van smaak en zeer mals.

Over Balten

Balten Schalkwijk is het brein achter Het Tableau. Met een voorliefde voor de horeca en zelf jager was de droom voor een eigen wildrestaurant al snel een gouden combinatie.

Als natuurliefhebber is hij zich als geen ander bewust van zijn ecologische voetafdruk en draagt hier graag een steentje aan bij. Naast het jagen van wild, is hij stadsimker. Deels als hobby, deels omdat hij mensen graag meer wil leren over de biodiversiteit in de stad.

Met een ver teruggaand horeca verleden, waarin hij vooral als gastheer actief was, pikte hij de liefde voor het vak op en leerde koken in Amerika.

Sinds jaar en dag is hij een gepassioneerd hobby kok, iemand die graag nieuwe gerechten uit probeert en iedereen aan tafel verwelkomt. ‘Ik vind het belangrijk dat het eten wat we serveren goed van smaak is, ik doe niet aan compromissen ten opzichte van kwaliteit. Dat is wat ik mis in de meeste restaurants; weinig liefde en passie. Juist dat komt wel terug in Het Tableau’.